Minden, amit tudni kell az elektromos cigarettáról – az érintettek és a tudomány szemszögéből

Menu & Search

Az e-pára méreganyag-tartalma ~1%!

2015-05-25

Egy nemrégiben megjelent új-zélandi kutatás szerint az elektromos cigarettából kimutatható káros anyagok szintje nagyjából egy százaléka csupán a hagyományos dohányfüstben mérhető mennyiségeknek.
423-murray2015. március 27-én jelent meg az a tanulmány a New Zealand Medical Journal oldalain, ami a hagyományos cigaretta és az elektromos cigaretta által a levegőbe kibocsájtott káros anyagokat, aldehideket és nikotint vizsgálta. A vizsgálat szerint az e-cigaretták esetén mérhető nikotintartalom a hagyományos cigarettáénak az 50-75%-a, ugyanakkor a mérgező és egészségkárostó anyagok terén századannyi mutatható ki a gőzből, mint a füstből.

14 típust vettek górcső alá, átlagosan 0.93%-nyi formaldehidet, 0.04% acetaldehidet és 0.43% akroleint találtak a gőzben – a hagyományos cigarettafüstöt 100%-nak véve (Marlboro king size, füstszűrős cigarettából).

A kutatás szerzője, Dr. Murray Laugesen szerint az a nikotinmennyiség, ami az e-cigarettában található elegendő ahhoz, hogy a függőséggel járó elvonási tüneteket kezelje.
“Ezen kutatás célja az volt, hogy csökkentse azon emberek számát, akik minden ok nélkül félnek e-cigarettát használni”, mondta Dr. Laugesen.

Sajnos az e-cigaretták és utántöltők, amelyek nikotint tartalmaznak, nem hozhatók forgalomba Új-Zélandon, habár az internetről beszerezhetőek lennének. Dr. Laugesen véleménye szerint itt volna az idő, hogy elgördítsék végre az akadályt azon dohányosok elől, akik ma még a cigaretta rabjai és lehetőségük legyen egy olyan, teljes életet élni, melynek nem képezi szerves részét a dohányfüst.

(cikkünk írásakor – egyéb sajtóértesülések szerint többek között ezen vizsgálat hatására – az eddigi új-zélandi “szabályozás” átalakítása folyamatban van!)

Forrás:

http://www.radionz.co.nz/news/national/269710/toxicity-levels-in-e-cigarettes-100-times-lower

http://vaperanks.com/e-cigarettes-200-times-less-toxic-than-analogs-new-study-shows/

Article Tags
Admin
Related article
Mi van egy e-cigaretta bolt levegőjében?

Mi van egy e-cigaretta bolt levegőjében?

A történet elején kis bevezetést szeretnék eszközölni, hogy mindenki számára…

E-cigarettázó = Nemdohányzó?

E-cigarettázó = Nemdohányzó?

Érdekes összefoglaló jelent meg a mai napon egy angol blog…

Jó hírek a brit rákkutatóktól

Jó hírek a brit rákkutatóktól

A Cancer Research UK által finanszírozott hosszú távú kutatások egyike…

Discussion about this post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Type your search keyword, and press enter to search